Районния съд в Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 73-годишния кондуктор Мехмед Мехмед, блудствал с малолетна. Спрямо мъжът е повдигнато обвинение за блудство, извършено на 2 май по отношение на 13-годишно момиче. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Съдът намери, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Според съда съществува опасност при мярка, по-лека от "задържане под стража", 73-годишният мъж да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския окръжен съд на 23 май от 15.30 часа.

Припомняме, че престъплението е извършено в автобуса, на една от последните спирки в ЖР Тракия.

Поради факта, че пострадалата е 13 годишна, съдът засекрети мярката.
 Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, съобщава trafficnews.bg.Адвокатът на кондуктора Евгени Костадинов, заяви, че това е първото провинение на Мехмед и той много съжалява. Признал е всичко пред полицията.
Припомняме, че 73-годишният мъж бил в превозното средство на последна спирка. Вътре се качила ученичка и седнала в дъното на автобуса. Мъжът отишъл при нея и извършил блудствени действия. Момиченцето се е оплакало на родителите си и заедно подали сигнал в полицията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ