Известният бургаски психиатър д-р Андрей Стоянов е дългогодишен специалист в Центъра за психично здраве в морския град. Той е началник на отделението по „Гранични разстройства”. Негови пациенти са предимно хора, които нямат психични заболявания, но страдат от дълбоки зависимости – пристрастени са към алкохола, дрогата или са прага на тежка депресия, съобщава burgasinfo.com, позовавайки се на негови колеги. 

Д-р Стоянов е и вещо лице към съда и освидетелства всякакви подсъдими от цялата страна.
 
Той е известен в морския град, че работи успоредно с психолози и е предотвратил многобройни случаи на развиване на тежко психиатрично заболяване. Докторът работи активно повече от 20 години в ЦПЗ-Бургас, но има и свой частен кабинет, който се намира на първия етаж  на адреса, на който стана стрелбата днес в к-с „Меден рудник”.
 
Най-вероятно стрелецът е негов пациент, който едва ли разбира значението на моторджийската каска, а в момента е бил под влиянието на някакви опиати и се е вживял в ролята на екшън герой, коментираха съседи.
 
При нападението, което стана в сряда вечерта, докторът не е пострадал.  Полицията в Бургас издирва стрелеца. Заради каската, с която е бил, лекарят не е успял да го разпознае. По първоначална информация оръжието, с  което е бил въоръжен, не е бойно. По време на огледа криминалистите са открили гилзи от газов пистолет.
 
По случая е образувано досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ