Безработен, с множество регистрации за кражби и грабежи, бивш пандизчия и едва на 22 години. Това е профилът на рецидивиста Рафет Кирката  от Кърджали, който се опита да осъществи най-комичния обир в последните десет години в Родопите.

Полуграмотният бандит нападна с кирка банкомат с мисълта да го обере, разбивайки… екрана на устройството. Разбира се, след удара пари не „потекли” от банковия автомат, но пък се включили алармените системи, а няколко часа по-късно Рафет Димчев Михайлов ще остане в историята на престъпния свят като най-калпавия крадец.

Мъжът бе задържан от полицията в Кърджали в четвъртък, след като в  ранните часове на деня предприел атака на чейндж бюро и банкомат в центъра на града. Въоръжен с кирка и облечен с камуфлажни дрехи с качулка, 22-годишният първо разбил обменно бюро в района на пазара в областния град. От там той отмъкнал каса, в която обаче се оказало, че има единствено стари документи. Вероятно ядосан от каръка, мъжът се насочил към площад „Освобождение”, където забил кирката в екрана на банкомат до входа на банков клон. Задействала се алармата и изплашеният Рафет избягал, захвърляйки инструмента на планираната кражба. Уловен от охранителните камери, полицаите бързо влезли в дирите на извършителя и Рафет Димчев Михайлов бе задържан.

22-годишният има множество регистрации за кражби и грабежи. Той е изтърпял и ефективна присъда „лишаване от свобода”, съобщава в новия си брой „Родопи voice“. Мъжът от квартал „Боровец” в Кърджали бил безработен. Последната присъда на Рафет М. е за извършен грабеж. Мъжът нападнал 67-годишна жена в църковен храм в Кърджали. Той отмъкнал от дамата златно синджирче с тегло 0,87 грама.
За деянието му, магистратите край Арда го пратиха за 18 месеца зад решетките.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: 24rodopi.com