Пловдивската полиция разкри обирджиите, направили удар в „Бриколаж“ и „Зора“ в Пловдив. Арестувани са Карлсон и неговият съучастник, като и двамата мъже са руски граждани от Санкт Петербург, пише TrafficNews.bg.

При обиските у двамата са открити големи суми левове и евро.

Обирждиите станаха известни като Бандата на Карлосон заради ловкия начин, в който се вмъкваха в търговските обекти – от покрива. Разкрити са изключително бързо, благодарение на работата на полицаите под тепетата.

Само в рамките на 10 дни Бандата на Карлсон обра няколко хипермаркета. Последно влязоха в магазин "Бриколаж" на бул. "Македония", а на 2 юни маскирани проникнаха в магазина от веригата "Зора", разположен в ритейл парка на бул. "България".

Нов голям обир: Апаши удариха ритейл парк в Пловдив, полиция е обградила сградата СНИМКИ

Алармата на обекта не се е включила, а причината – крадците са влезли през покрива на халето, режейки ламарината отгоре.

Те влязоха в офис на магазина за техника, откъдето отнели 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони. След това преминали през коридора и отишли в съседно помещение, където през направени дупки влезли в офис на магазина за дрехи и битови стоки.

Там разбили металната каса, където се съхранявали пари и отнели 5 392 лева. След това избягали отново през дупката в покрива на Търговския център. 

Седмица по-късно, бандити са проникнали в строителен хипермаркет отново през покрива. Този път са избрали магазин от веригата "Бриколаж" на булевард „Македония”. Крадците са задигнали над 3 бона, а след това отново са избягали през дупката в тавана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ