През 2018г. съпругата на Лозан Панов Елисавета, определена като „Черен лебед“ от проваления правосъден министър Христо Иванов в стенограмите „Арго“ загуби пред Районен съд – София делото, което водеше срещу вестниците „Телеграф“ и „Монитор“.

Исковата молба на Панова беше за това, че същата се почувствала обидена от определението „Черен лебед“ в статии на изданията, както и че беше разкрита криминалната й регистрация за извършено от нея хулиганство през 2004г.

С решение от април 2018г. магистратът от Районния съд Мария Запрянова отхвърли претенцията на Панова за обезщетение от 30 000 лева, тъй като по делото безспорно е било доказано, че криминалната регистрация на съпругата на председателя на ВКС е факт. Нещо повече – в съдебната зала е станало ясно, че Черния лебед (както я нарича бившият правосъден министър Христо Иванов) е регистрирана в масивите на МВР за хулиганство, придружено със съпротива на орган на властта, които Панова е извършила през 2004 г.
 

Факсимиле от доказателството за кримирегистрацията на Панова, публикувано от вестник „Труд“

Проверка на БЛИЦ в Софийски районен съд обаче показва, че Панова е обжалвала решението на първата инстанция, като делото е стигнало до Градски съд, където е разпределено на състав с участието на … съдия Красимир Мазгалов.
Мазгалов е заместник-председател на грантово зависимия от „Америка за България“ Съюз на съдиите в България и изключително близък на съпруга на Елисавета Панова – Лозан Панов. Адвокат пък на Панова е не кой да е, а Георги Атанасов, член на Националния съвет на партия „Да(Й), България“. От същата кантора са и Даниела Доковска и Ина Лулчева, които лично присъстваха заедно с Лозан Панов на срамната политическа демонстрация на стълбите пред Съдебната палата в София през декември 2015 г.

Така заверата за „изпирането“ на Черния лебед Бети Панова (както държи да я наричат жената на председателя на ВКС), вече е в ход. Справка в електронната система на Градски съд показва, че делото е приключило на 12 април тази година и е обявено за решаване, така че всеки момент се очаква приятелският кръг съдии около Лозан Панов да „опраска“ поредните медии, позволили си да изнесат нелицеприятната истина за криминалната регистрация на съпругата му.

Разбира се, при опасността който и да било съдия да бъде истерично набеден в „извращаване на правото“, както стори Панова по повод решението на Административния съд в София, позволил си да потвърди глобата от 1000 лева на Лозан Панов заради неподадената от него декларация пред Сметната палата, всеки магистрат би се замислил какво решение да постанови. Още повече, след като кариерното му израстване зависи от съпруга на една от страните по делото.

След като обаче точно това дело в Градски съд е поверено на приятеля им Красимир Мазгалов, този път Панова и мъжът й са решили да не залагат на случайността, защото явно все още са останали честни магистрати, постановяващи актовете си по съвест и по закон.
Иронията е, че точно в деня на разглеждане на делото, именно Съюзът на съдиите в България, заместник-председател на който е Красимир Мазгалов, е отговорил на запитване от сайта „Правен свят“, че Елисавета Панова е имала пълното право да употреби изразът „извращение с правото“, защото така била показвала гражданската си позиция, което трябвало да се аплодира и поощрява.
Но ако досега гафовете, политическата обвързаност и зависимостта на съдия № 1 от олигархичното задкулисие, макар и повод за неговата незабавна оставка, не засягаха пряко семейния бюджет на Панови, този път осъждането на неудобни на подсъдимите олигарси Цветан Василев и Иво Прокопиев медии, може да донесе на семейството цели 30 000 лева. С които могат примерно да направят басейн към луксозната си вила от 26 хиляди лева на морския бряг или да сложат джакузи или сауна в апартамента от 172 квадратни метра, придобит от кумовете им от фирма „Артекс“ на смешната цена от 382 евро на квадратен метър. 
 

Бети Панова се готви да лапне 30 000 лева

А кое ще е „извращение с правото“, при положение, че е заложен капан и мачът е предварително „свирен“ за личното й дело пред Градски съд, нека Панова да обясни не на малкото останали честни съдии в България, а на някой от стотиците хиляди обикновени граждани, принудени да разчитат на „независимото“ ни правосъдие, защото нямат за съпруг шефът на Върховния касационен съд и приятел съдия, който да им решава делото…