Украинският шофьор Станислав Пислар, който уби красивата Северина от Бургас и мъжът й, е бил дрогиран. Това стана ясно днес в съдебна зала в Пловдив, където Пислар отново моли за свобода, но не я получи.
 

Според експертизата, изготвена във ВМА-София, изследването на кръвта му показва, че има наличие на тетрахидроканабинол, т.е. марихуана. Шофьорът реагира и каза, че това не може да бъде. Прокурорът по делото обаче обясни, че водачът, причинил огромната трагедия, е бил под въздействието на наркотика.
 
Тетрахидроканабинола е в кръвта и урината и води до замаяност, по-бавни реакции и т.н, беше обяснено още от експерти. Защитата репликира,  че няма данни в експертизата какво е количеството наркотик, но държавното обвинение подчерта, че това в случая няма никакво значение, след като е установено наличието на дрогата.
 
„Искрено съжалявам, бих им върнал живота, ако можех, но не зависи от мен“, каза Станислав Пислар. Съдът го остави в ареста. Законът предвижда затвор от 5 до 20 години. Магистратите смятат, че ако бъде освободен, украинецът може да се укрие, тъй като е чужд гражданин, а България няма споразумение за екстрадиция с Украйна.
 
БЛИЦ припомня, че Станислав Пислар не се е съобразил с пътната сигнализация, указваща извършването на ремонт на магистралата, и е ударил количка на строителна фирма. След това влязъл в насрещното и ударил челно автомобила с Ивайло и бременната в седмия месец Северина. Младото семейство пътувало към София за консултация с лекар.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ