21-годишният младеж, задържан за убийството на възрастна двойка в Шумен, е признал за жестокото престъпление. 

Както БЛИЦ съобщи, младежът е роднина на жертвите. В понеделник във вилната зона на града бяха открити окървавените тела на 75-годишен мъж и 68-годишната му съпруга.

Първоначално липсваха както мотив, така и заподозрян. 36 часа по-късно беше задържан 21-годишният внук на убитите. Той признал, че отвел поотделно своите баба и дядо във вилата, където ги умъртвил с метална тръба. След това не е правил опит да се укрие, информира Нова телевизия.

"Обяснил е пред разследващите, че мотивът за това е користен. Тъй като след като ги е убил, има данни по делото, че е взел парична сума от 700 лева от дома им, а също така изтеглил и 500 лева от банкови карти", обясни Стефка Якимова от Апелативна прокуратура – Варна.

"Има данни за хазартни наклонности, но може би проблемът може да е в преден етап. Може да има финансови зависимости", добави ст. комисар Ялчън Расим, ОДМВР - Шумен.

21-годишният мъж не е криминално проявен. Студент е в Шуменския университет и е работел в строителна фирма.

В петък прокуратурата ще поиска от Окръжен съд - Шумен налагане на постоянна мярка задържане под стража за извършителя. 

Няма никаква законова пречка 21-годишният мъж да получи най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна, коментира окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Жертвите трябва да бъдат погребани днес, съобщава "Труд".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ