Бивша учителка от Аризона бе осъдена в петък на 20 години затвор за това, че няколко пъти е правела секс с един от учениците си, 13-годишно момче.
Присъдата е  минимумът, който 28-годишната Британи Замора можеше да получи, и беше кулминацията на сензационния случай, който привлече международно внимание, съобщи The Arizona Republic.

"Аз съм добър и истински човек, който направи грешка и съжалявам дълбоко," каза Замора пред съда в окръг Марикопа, преди да бъде осъдена. "Живях живота си уважавайки и опитвайки се да се подчинявам на всеки закон. Не съм заплаха за обществото по никакъв начин."
Тя се извини на жертвите на нейните действия, и тепните роднини, пише вестникът. Тя каза на съдията, че нейните действия не са характерни и каза, че би искала да присъства на консултации. Замора допълни, че иска да завърши нова образователна степен в затвора, за да може да започне нова кариера, когато отново е свободна.Родителите на момчето разбрали, че омъжената Самора прави секс със сина им, след като започнаха да наблюдават телефона му с приложение.

Замора преподавала на ученици в  шести клас в  Las Brisas Academy в Гудиър. Тя е арестувана през март 2018 г. и се призна за виновна миналия месец по обвинения в сексуално поведение с непълнолетно, опит за насилване на дете и публична сексуална непристойна дейност.

Веднъж Замора поискала  11-годишно момче, което било приятел на 13-годишното момиче, да ги гледа по време на акта в класната стая, пише вестникът.
"Г-жа Замора примамвала тези момчета, спечелила тяхното доверие и след това се възползвала от тях само за да изпълни собствените си сексуални желания", казва майката на момчето, която е пожелала  да служи като наблюдател в съда. "Тя използвала позицията си на власт, за да насилва дете.  Тя е педофил и не е по-различна от това, ако вместо жена беше мъж."

Членовете на семейството на 13-годишната жертва не присъствали на четенето  на присъдата, но техните изявления бяха прочетени от техния адвокат, съобщава KVOA-TV.

Майката на момчето казва, че мрази Замора за това, което е направила с детето й.

Превод: БЛИЦ