Апелативният спецсъд решава дали да остави двамата началници на ГДБОП за постоянно в ареста. В края на юни първата инстанция заключи, че Цветан Панков и Кирил Ванков са участвали в организирана престъпна група.

Спецмагистратите им наложиха най-тежката мярка "задържане под стража", защото съзряха опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Събраните на този етап доказателства сочат, че антимафиотите са действали от 2017 година в няколко направления.

Двамата разчиствали терена за действие на наркотрафиканти, неутрализирали техни конкуренти и изнасяли информация за предстоящи разследвания.

В замяна получавали щедър подкуп. Групата е разкрита със съдействието на лице, изнудвано от Панков и Ванков. За да му осигурят протекция, мъжът им предоставял между 5 и 10 хиляди лева. Същият е получавал информация кога, къде и как да се укрие, за да не бъде задържан от полицията.

Освен двамата антимафиоти, беше задържана и служителка на МВР. Съдът обаче я освободи, тъй като счете, че няма доказателства за участието й в престъпната група. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!