Автоджамбазинът Милко Киров днес се яви в Бургаския районен съд, където магистратите разгледаха мярката му за неотклонение, свързана с поредното тежко престъпление, което бургаският рецидивист извърши, пише flagman.bg. 

БЛИЦ припомня, че Киров бе спипан в неделя посред нощ от смелия добричлия Петко Петков, който сгащил Милко да тараши колата му. Той извършил граждански арест на автоджамбазина, докато дойде полицията.

Смелчага извърши граждански арест на автоджамбаз в Сарафово

40-годишният Милко днес бе представляван от служебен защитник – адвокат Кирил Петков. Той обаче беше безсилен да защити клиента си заради огромното крими досие на своя клиент.

Справката за съдимост на Милко се оказа цели 22 страници и може би е една от малкото толкова големи за човек на възраст 40 години, съобщи наблюдаващият прокурор. Киров има 37 присъди, а за 3-те месеца откакто е пуснат от затвора, срещу бургазлията има започнати 3 досъдебни производства за тежки умишлени престъпения.

Петко извършил гражданския арест на рецидивиста Милко Киров. Кой остави крадеца на свобода?

Киров, който e със средно техническо образование със специалност... автомобили, си позволи доста скандално поведение, отправяйки заплаши към журналистите в кулоарите на съда.

"Следващата разбита кола ще е твоята!", заплаши Киров репортер, който му отвърна, че не притежава собствен автомобил, но това явно подразни още повече бургаският рецидивист: "Ш'си купиш!"

Това обаче не бяха всички закани на Киров към представителите на медиите. На друг журналистически въпрос той си позволи дори да заплаши със саморазправа с думите „Ай изчезвай, че ще ти лепна два шамара, ве!“.

Бургаският районен съд нямаше друг избор освен да остави зад решетките Киров. Закоравелият рецидивист с 37 присъди нямаше как да бъде пуснат на свобода или с по-лека мярка, тъй като има сериозна опасност да се укрие, да извърши друго престъпление или да попречи на разследването. Той не е бил открит от полицаите и на настоящия си адрес в жк "Меден рудник".

„Това са лъжи, живея си в "Меден рудник". Не съм станал клошар и винаги си вдигам телефона, като ме викат от съда. Винаги съм идвал!“, твърдеше в залата Киров в отчаян опит да отърве решетките. 

Ако бъде признат за виновен, Киров може да влезе "на топло" за доста дълъг период от време - между 3 и 15 години.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване.