Пловдивският бизнесмен, който обяви, че е бил обран на 27 декември, е Валентин Б. 38-годишният мъж бил със семейството си навън, когато апаши са проникнали в къщата му в центъра на града.
Първият сигнал за ченгетата,  че може да се касае за инсценировка, е фактът, че СОТ-ът не се е задействал. Остава мистерия защо устройството не е реагирало на проникване от непознати. В края на годината имаме доста случаи, в които хора лъжат, че са били обрани, причините са най-различни, коментираха пред БЛИЦ разследващи.

Според сигнала, подаден от мъжа, крадците са задигнали от стая в дома му малка каса, в която били парите-60 хиляди лева, приготвени за бизнес дела, и документите. По случая е образувано досъдебно производство, проверява се истинността на скандала от полицаите от Второ РУ. 

Пак по празниците, както БЛИЦ съобщи, беше обран и шофьор, докато сменя спукана предна гума на колата си на Брезовско шосе в Пловдив. Предполага се, че апашите са престъпна група и са знаели, че водачът всъщност е управител и собственик на козметична фирма. В автомобила „Хонда”, който бил спрян пред склад, имало торба с оборотни 87 хиляди лева. Докато 43-годишният мъж сменял гумата, крадците отворили незаключената врата и отнесли торбата. Работи се по версията, че бандитите нарочно са спукали гумата и са задигнали тлъстата плячка. Тук, за разлика от първия случай, не се подозира инсценировка. Бандата се издирва от пловдивската полиция. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ