Разследването срещу "ТАД Груп" достига до шокиращи разкрития, научи БЛИЦ от източници от МВР.

Медията ни узна, че при отварянето на компютрите на обвиняемите по НАП Лийкс са били отрити над 10 000 страници чатове с кръга "Бивол" и други изключителни интересни особи.

Разследващите са успели да отворят прелюбопитен чат от смятаното за секретно интернет приложение Телеграм. Още по-интересното в случая е, че обвиняемите са пуснали в интернет ЕГН-та на заместник-главния прокурор Иван Гешев, бившият обвинител номер 1 Борис Велчев и личните данни на стотици прокурори.

В същото време обектите на разследване не са пуснали в глобалната мрежа нито едно ЕГН на съдия и това е лесно обяснимо, защото кръгът "Бивол", банкерът-беглец от Белград и залязващите издания от една скандална медийна група целят да ударят единствено по номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Подривната им дейност обаче няма да успее, тъй като действията им са разобличени. Припомняме, че обвинения до този момент са повдигнати на шефа на ТАД ГРУП и негови служители.

Държавното обвинение е пуснало и молба за разпит в Европа на главния редактор на "Бивол" Атанас Чобанов. Очаква се следствените действия по случая да продължат с нови разкрития.

Ивайло КРАЧУНОВ  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!