Убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова потресе страната и света. Заподозрян за зверството е 21-годишният Северин Красимиров. Очаква се днес той да бъде екстрадиран от Германия, като веднага щом стъпи на родна земя ще му бъдат повдигнати две обвинения - за изнасилване и за убийство.

Темата с извършителя и можело ли е да бъде предотвратено престъплението е широко дискутирана в онлайн пространството. Особено след като стана ясно, че и бащата на Северин е бил престъпник и е лежал в затвора.

Първо в БЛИЦ! Нещо безпрецедентно готвят на Северин само да стъпи на родна земя (СНИМКИ)

Един от потребителите в социалните мрежи предлага радикална идея, която ако бъде въведена, според него, престъпленията като това значително ще намалеят, а извършителите бързо ще бъдат хванати.

Ето какво гласи коментарът, чийто автор се е кръстил Идеята за чипирането е много добра!: "Да му сложат чип като на добиче и после, ако жена подаде оплакване, че е била притеснявана, ще се установява дали той е бил в района. Може да е бил, но да не е той извършителят, а някой друг нечипиран. Но полицията ще хване чипирания. С други думи, ако веднъж извърши безобразие, хванат го и го чипират, после през целия си живот ще живее в страх, че може да се наложи да изтърпява наказания за деяния, извършени от други изроди. Такава перспектива ще респектира останалите кандидат-насилници."

МВР отцепва Летището "София" заради убиеца Северин! Окован в белезници няма да отиде първо в Русе, а в...

Припомняме, че 30-годишната административна директорка на русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе открита изнасилена и убита на 6 октомври на крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно в германски град Щаде бе арестуван Северин Красимиров, който се опитал да се скрие при майка си. Германски съд разреши екстрадирането му и се очаква той да бъде върнат у нас. Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи.  Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд.   

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!