Обвинения за групов секс с непълнолетна и снимане на детска порнография бяха отправени към четирима моряци от ВМС на САЩ. Те са дадени на военен съд, съобщава тв каналът NBC.

Отбелязва се, че инцидентът е станал на територията на военната база в Бангор. Двама от четиримата моряци са обвинени в снимане на порнографско видео, трима са обвинени за секс с девойката, чиято възраст е по-малка от 16 години. Още един е обвинен в развратни действия спрямо момичето. 

До огласяването на решението на военния трибунал обаче обвинените ще продължат да изпълняват служебните си задължения, посочва NBC.

Най-голямата подводна военна база в САЩ Kitsap-Bangor приютява 8 от 14-те американски ядрени подводници. Kitsap-Bangor се намира на около 50 километра от центъра на Сиатъл. където се намираше закритото руското консулство.

Тя е една от двете бази за многоцелеви атомни подводници (SNLE). Базата си намира в Кингс Бей, на атлантическото крайбрежие. Всяка от тези подводници е екипирана с 20 балистични ракети SLBM Trident II с ядрени бойни глави.

Освен това в тази база има голям арсенал от ядрени ракети Trident II с 11 000 километра обсег и ядрени ракети Tomahawk с обсег от 2500 километра, пише на сайта си компанията за отбранителна техника Lockheed Martin, която ги произвежда.

Според експерта Ханс Кристенсен, директор на Nuclear Information Project, там се съхраняват 1200 ядрени бойни глави или една трета от ядрените запаси на САЩ.