Бургазлията Христо Д. влиза в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ след жестока заплаха за убийство към сестра си. Престъплението е извършено преди броени дни след семеен скандал в дома им на ул. „Македония“ в морския град, пише "Флагман". 

Заканата на мъжа, който има и друго неприключило съдебно производство в досието си, е била изключително страховита, тъй като жертвата веднага е подала сигнал в полицията. Той в прав текст и с изпълнено със злоба изражение крещял „Ще те убия!“.

Христо е арестуван в късния следобед вчера. Повдигнато му е обвинение за престъплението.

Деянието е квалифицирано по чл. 144 и се води тежко, заради което, ако бъде признат за виновен, може да получи ефективно наказание от до 6 години затвор. 

Според прокурора, налице е обосновано предположение затова, че обвиняемият е извършил тежкото умишлено престъпление, в което е обвинен.

Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора. Определението на РС-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ