Криминалисти от ОДМВР-София разследват убийството на 38-годишна Милена Шишкова в Костенец. Около 8.40 часа тази сутрин на телефон 112 е подаден сигнал за жена в безпомощно състояние, намерена в близост до дома й в града. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Констатирана е смъртта на младата жена. Извършен е оглед, предприети са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство.

Най-вероятно убийството е станало през нощта или ранните часове на деня. По непотвърдена информация преди убийството е възникнал скандал между убитата и бившия й партньор - 43-годишният Стоян Зайков. 15-годишното дете на убитата жена е видяло кървави следи в една от стаите. Не намерило нито майка си, нито баща си в жилището им. Тялото е открито малко по-късно на улицата в близост до дома им, на поляна. 

Зловещо! 14-годишният син на убитата Милена видял кървави следи в... 

Жертвата и убиецът не живеели заедно от известно време. Мъжът е хващал бившата си съпруга в изневяра няколко пъти. Пред свои близки 38-годишната жена споделяла, че той я заплашвал с убийство. 

"Съседката каза, че снощи по някое време е чула звук от изстрел като от въздушна пушка. Снощи към 10. Преди години беше и момчето тука - сина й, но в последно време не съм го виждала", обясни Йорданка Попаранова, съседка на жертвата. 

Издирва се бащата на момчето. 

Жители на Костенец: Издирваният за убийството на Милена беше брутален... 

Директорът на столичната полиция старши комисар Николай Спасов съобщи, че убийството е извършено на мястото, където е намерено тялото, а сигналът бил подаден от сестрата на жертвата, която не я е открила в дома й. „От направената справка в РУП – Костенец на този етап няма данни да са подавани сигнали от жертвата или от нейния съпруг. Не знаем неговото местоположение от 20 часа снощи. Жената е умъртвена насилствено с огнестрелни рани в главата. В рамките на 2 години двамата са се разделяли и събирали”, обясни полицейския шеф.

Версия: Милена от Костенец застреляна с вързани ръце, барети търсят убиеца в планината 

Стоян Зайков споделил пред близки, че излиза за малко, но повече не се върнал. Заподозреният в убийство е криминално проявен с обвинения за кражби и увреждане на чужда собственост. Криминалните деяния са били извършени в последните 6-7 години. Според данните на полицията.

„Издирването се извършва на всички места, в които може да се укрива той. Включени са всички сили на ОД на МВР – София. Засилено е полицейското присъствие в града. Ще използваме цялата налична техника има идея дори с хеликоптер да се извърши облитане”, каза комисар Николай Спасов. Той  заяви още, че се проверяват и двете версии – убийството да е извършено в момент на афект или е било планувано.

 „Хората са притеснени. Не изключваме възможността убиецът да е в града още”, коментира началникът на РУП – Костенец главен инспектор Петър Ценев. От полицията молят всеки, който има информация за издирвания, да сигнализира в най-близкото РУП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: Нова телевизия

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!