Контейнерът, в който бяха намерени телата на 39 души, опитващи се да влязат нелегално във Великобритания, е бил част от конвой с три камиона. Това разкриват роднини на загиналите, цитирани от „Скай нюз”.
 
Те смятат, че над 100 мигранти са били вкарани на Острова с тези камиони.
 
Смята се, че две от превозните средства са изпълнили маршрута си, но третият, който превозвал мъртвите мигранти, се е забавил на неизвестно място.
 
Крайната дестинация на другите два камиона не е известна.
 
Католическият свещеник Антъни Данг Хуу Нам от виетнамската провинция Нгхе Ан, споделя, че в градчето, от което се смята, че са повечето жертви, усилено се твърди тази версия.
 
Той замият знаел за над 100 души, които били тръгнали „към нов живот”.
 
Полицията в Есекс вече работи по идентифицирането на 39-те тела, които бяха намерени в контейнера на камиона „Скания” с българска регистрация в градчето Грейс източно от Лондон.
 
Разпознаването ще стане чрез снемане на отпечатъци.
 
Както БЛИЦ съобщи, освен шофьора Мо Робинсън, за масовата смърт на мигранти бяха задържани още трима души.

25-годишният Морис Робинсън беше арестуван и обвинен в престъпления за трафик на хора и пране на пари, съобщиха от  полицията в Есекс.

Други трима - мъж и жена, и двамата на 38 години, от Уорингтън, Чешир и 48-годишен мъж от Северна Ирландия остават в полицейския арест. Те бяха арестувани по подозрение за убийство и трафик на хора в престъпна група.

За мъж на 20 години, арестуван от ирландската полиция в Дъблин, се казва, че представлява "интерес" за разследването.  
 
Превод и редакция: БЛИЦ