Четирима роми от една фамилия са били задържани за побоя над видинчанина Владимир Скорчев и съпругата му Кристина в събота. Това съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР във Видин Петър Коцин.

Заедно с него пред журналистите застанаха и заместник-апелативният прокурор от София Галя Маринова, окръжният прокурор на Видин Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова.

В петък Владимир Скорчев направил забележка на младеж от ромски произход, който паркирайки щял да го блъсне.


Снимка: БНР

Мъжът ударил с ръка по капака на колата, за да привлече вниманието на шофьора. Последвали закани за саморазправа.

Ден по-късно - в събота на обяд видинчанинът и съпругата му извеждали едногодишните си близнаци на разходка, когато били нападнати пред входа на кооперацията в центъра на Видин от тумба роми, въоръжени с бухалки.

На зверския побой, който се случва на пъпа на Видин обаче, е имало най-малко тринадесет свидетели, а също и записи от охранителни камери, заради намиращите се наблизо заведения и банкови клонове. 

Сред задържаните са мъж на 36 г., 35-годишната му съпруга, синът им и техен племенник. Срещу тях има достатъчно доказателства за извършеното в центъра на Видин престъпление с изключителна дързост и цинизъм, вече имат предварително обвинение, съобщиха от прокуратурата.

Шефът на областната полиция Петър Коцин заяви, че и четиримата са се завърнали от гурбет в Австрия на 6 май, но няма сведения дали са поставяни под карантина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!