Избягалите затворници Василе Морару и Александър Хаджи са успели да напуснат България като са минали през Дунав с лодка. Това е една от версиите, по които работи полицията, пише Тrafficnews.

Осъдените за взривяване на банкомати молдовци изчезнаха на 24 август от затворническото общежитие в Стара Загора, където били преместени след като изкарали година в килия.

 25-годишният Хаджи и 31-годишният Морару били подготвили плана с минаване през Дунав предварително. Двамата са етнически румънци и нямат проблем да се укрият в Румъния, откъдето да се върнат в родината. Възможно е да се укрият и в международно непризнатата Приднестровска република, която сепаратисти отцепиха от Молдова.

Изненадваща версия за духналите пандизчии, техен авер с интересни разкрития!

В седмицата преди бягството двамата молдовци са били посетени няколко пъти от мъж. Веднъж той дошъл на официално свиждане, а после  няколко пъти идвал до оградата на общежитието, което е отворен тип, за да си говори с Василе и Александър.

Подозренията са, че той има пряко отношение към организацията на бягството. Мъжът вече е бил разпитван няколко часа от полицията, но упорито отричал да знае нещо за изчезналите молдовци.

На другите затворници им направило впечатление, че Хаджи и Морару превключвали от руски на молдовски и украински, докато разговаряли със своя гост.

Шокиращи подробности за избягалите затворници 

От полицията са убедени, че бегълците са имали съучастник сред надзирателите. Друг интересен факт е, че по пътя на бягството те са имали само една камера, която са знаели много добре къде се намира и са взели мерки.

Подозренията са, че кола е чакала разбивачите на банкомати и веднага ги е закарала до река Дунав още в събота.

Разследващите имат подозрения, че освен служител от затвора им е помогнал и пристанищен служител. МВР продължава безуспешното издирване като вчера пусна и нови снимки на бегълците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ