Арестуваната с наркотици дъщеря на лихваря Румен Кузманов - Ванина, е успяла да избяга от България с личната карта на сестра си, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на изключително достоверен източник.

29-годишната бургазлийка бе с наложена мярка „домашен арест”, след като на 15 февруари т.г. ченгета от Четвърто РУ я спипаха в наркокухня с дрога и прекусори.  Въпреки че бе с 6-месечна условна присъда и 3-годишен изпитателен срок и срещу нея има внесени три обвинителни акта за разпространение и държане на наркотици, съдът изненадващо я пусна под домашен арест.

Ванина не трябваше да прекрачва прага на жилището си в ж.к. ”Изгрев”, но на 22 февруари, в 02:59 часа е напуснала страната през ГКПП Калотина с лек автомобил „Мерцедес”, шофиран от млад мъж.

Ванина Кузманова се е идентифицирала с личната карта на сестра си. Граничният полицай изобщо не се усъмнил, че се представя за друг. Назначена е вътрешна проверка, записите от камерите на пункта са свалени и предадени на разследващите.

Само по последното обвинения я грозят от 1 до 6 години затвор, но предвид условната присъда и трите други дела, които текат в този момент срещу нея, се очертаваше да бъде пратена поне за няколко години зад решетките.

Проверка показа, че първоначалната мярка „домашен арест”, наложена от РС Бургас е обжалвана на 17 февруари. На 23 февруари е изменена в „задържане под стража”, но Ванина не е открита на адреса, след което е започнала проверката, която установи, че всъщност е напуснала България.

Според криминалисти, които са разследвали Ванина тя живеела изключително конспиративно и често сменяла адресите си, буквално през 10-15 дни. Обитавала за кратко жилища, като полицейските наблюдения показали, че ги използвала за приготвяне на наркотици.

Именно такъв е последният случай в ж.к. ”Меден рудник”, където тя бе заловена с прекусори и предадена с много солидни доказателства на съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ