Описаният от властите профил на Росен Ангелов не отговаря на истината.Това заяви бивш съкилийник на Ангелов, който беше намерен мъртъв в село Луково, след като се проведе мащабна акция по издирването му зашесторното убийство в Нови Искър.

Пред bTV Марин Ташков обясни, че се е запознал с Ангелов в ареста през 1999 година. По думите му Ангелов е обикновен човек, "нито е по-агресивен от обичайното, нито е изключително криминогенен тип със склонност към тежки престъпления", той е бил човек, който имал произнесено его и който би могъл при определени ситуации да реагира, включително и да стигне до убийство, допълни Ташков.

Според Ташков профилът на МВР за убиеца от Нови Искър не съвпада с този на Ангелов. Самият профил на Ангелов, който изградили властите, същи не отговарял на истината. "Той се е крил осем години, за да не бъде задържан. Ако този човек извърши такова тежко деяние, той е наясно, понеже е бил в тази система, че ще бъде задържан и ще изкара живота си в затвора", обяснява съкилийникът му.

Ташков категорично заяви, че е погрешно Ангелов да се обвинява за убийствата от Нови Искър, към момента, по думите му, Ангелов е невинен, защото нямам съдебно решение, което да доказва противното.

Ташков обясни и че се съмнява убиецът от Нови Искър да е действал сам. Според него има доказателства, сочещи, че извършителите са повече от един. "Имаме около 30 гилзи, това са над четири пълнителя. Това означава, че той е презареждал. Дори да допуснем, че той е имал четири пълнителя, което е доста съмнително, това отнема време", допълва Ташков.

Според бившия съкилийник на Ангелов присъствието на кучето също е много странно, защото всяко куче би направило нещо, за да защити "глутницата си", в случая семейството. По тази логика може да се тълкува, че вероятно с Росен или убиецът е имало друг човек, който е познавал кучето - някой, на когото кучето е имало доверие.

Според Ташков към присъствието на втори съучастник сочат и действията на жертвите. "При убийството на първите двама има 15 произведени изстрела. Твърди се, че тези хора са се защитавали, имат рани по ръцете, което означава, че те са били близо до дулото на оръжието", пояснява Ташков и допълни, че двама души, които са убити първо, са физически много по-големи и здрави от Росен. Ангелов не се отличавал "нито със завидни качества на боец, нито някога е бил в чуждестранния легион, каквито глупости се изговориха", обясни Ташков.

"Те биха го спрели. Това ме навежда на мисълта, че стрелците са били минимум двама", казва Ташков.

Бившият съкилийник на Ангелов определи и версията на криминалистите, че Ангелов се е прибрал до вилата си след убийството като несериозна. По думите му е несериозно да се твърди, че след като се е укривал осем години, Росен е отишъл във вилата, за да чака да бъде намерен и арестуван.
"За мен лично Росен е самоубит", допълва мъжът.