Крадецът на кутията с дарения, в която казанлъчани оставяха пари за лечението на 39-годишната Зара Халачева, е задържан в Габрово тази сутрин, съобщи bTV. Камери в заведение за бързо хранене в Казанлък, където бе поставена кутията, запечатаха миналата събота мъжа, който се оглежда внимателни, взема кутията и си тръгва с нея.

След като установяват липсата, служителите звънят в полицията. 

Крадецът обаче вече е успял да избяга. По думите на персонала, в кутията е имало поне 500 лева - дарителската кампания била от три месеца.

Както вече БЛИЦ писа, наглият обирджия е Карло Куртев. От записите на камерата, разпространени в социалните мрежи се вижда как вече осъжданият преди време за убийство по непредпазливост 19-годишен момък преспокойно взема кутията с дарения и потъва в съседна уличка към 21:26 часа на 10 април.

Куртев беше задържан на 12 февруари 2019 година за смъртта на 60-годишния Моньо Калчев в Казанлък. Трупът на възрастния, работещ като гробар в Града на розите мъж беше намерен в общинско жилище, смъртта е настъпила следствие няколко удара с кол по главата късно вечерта на 10 февруари.

39-годишната Зара Халачева от казанлъшкото село Ясеново, страда от хронична бъбречна недостатъчност. На 20 април Зара заминава за Турция, където й предстои трансплантация на бъбрек. Донор ще бъде нейната майка. Парите от кутията трябваше да послужат за покриване на разходите по болничен престой в турската клиника.

Предстои на задържания заради кражбата мъж да бъде повдигнато обвинение.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!