Романтична горска разходка между влюбения Юсмен и с 15 години по-възрастната му половинка Силвия прерасна в зверско напиване и приключи с жесток побой до смърт в пристъп на ревност.

Тези разкрития за убийството в шуменския квартал "Дивдядово" направи вестник "Телеграф".

Двамата са от Шумен и са живеели на семейни начала, пише изданието, като се позовава на разследващи.

30-годишният мъж потърсил "Бърза помощ" около обед в петък, като съобщил на медиците, че 45-годишната му половинка е с алкохолно натравяне след обилен запой.

Кошмарни детайли за жестокото убийство на жена в Дивдядово

Спешните медици установили, че жената е починала, а по тялото има множество наранявания, хематоми и кръвонасядания. Юсмен им казал, че се е напила и е паднала по стълбите, но лекарите са усъмнили и подали сигнал в полицията.

Пристигналите на място криминалисти набързо схванали, че жената не е получила травмите си в жилището на улица "Люлин", а е била преместена там.

При първоначален разпит Юсмен излязъл със защитната версия, че в петък вечерта двамата със Силвия се разхождали в гората над "Дивдядово". Същия ден близки на двамата били изпратили от чужбина пари да си извадят нови документи за самоличност. Вместо това те си купили алкохол.

Мъж преби приятелката си до смърт и влачи тялото й из улиците на Шумен

Пийнали доста по време на излета, след което по думите на мъжа пияната Силвия многократно падала и се удряла. Късно вечерта се прибрали в жилището. Сутринта не успял да я събуди и повикал линейка.

По-късно обаче Юсмен си признал, че по време на разходката между него и Силвия възникнал скандал, тъй като я подозирал, че му изневерява с друг мъж от Шумен.

Стигнало се до бой, при който Юсмен й нанесъл толкова жестоки удари, че по-късно жената починала. Мъжът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа в ареста.

Очаква се да бъде внесено искане в Шуменския съд за постоянното му задържане под стража.