Смъртта на бебето от Габрово е възникнала от тежка травма в тила. В следствие на удара детето на година и седем месеца е получило мозъчен кръвоизлив, сочат данните от извършената аутопсия.

„Тилната травма е станала причина за смъртта на бебето, която пък е предизвикала кръвоизлив на меките мозъчни тъкани“, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева, цитирана от "Труд".

Травмата е получена няколко часа преди майката на момиченцето да подаде сигнал на телефон 112 в сряда вечерта, че то е с изгаряния и в тежко състояние. Установени са от медиците изгаряния от втора и трета степен по лицето и шията на бебето.

В злополучния ден родителите поверили за малко грижите за момиченцето на свои приятели – мъж на 33 г. и жена на 27 г. Смъртта му е настъпила в техния апартамент. Около 21 часа на 16 януари майката сигнализирала, че то е в тежко състояние. Пристигналите на място лекари и полиция установили смъртта. Разследването по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл.115 за убийство.

„В момента няма задържани. Не са повдигани и обвинения. Изяснява се как детето е получило въпросните травми“, допълни Людмила Рачева.

Съседи, които живеят в блока, където е станала трагедията и е намерено тялото на детето, разказват, че в този апартамент често се събирали шумни компании, за това не веднъж е викана полиция. „Постоянно идват тук момчета, свирят. Вдигнали сме ръце от непрекъснатите шумни сбирки“, споделя комшии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ