48-годишната Светла Славейкова, която бе убита от съпруга си в столичния квартал "Модерно предградие" тази нощ, е била пребита до смърт, а не застреляна. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследването на тежкото престъпление.

Сигналът за трагедията е подаден половин час след полунощ от 20-годишния син на съпрузите. На място веднага са изпратени екипи на полицията и две линейки на Спешна помощ.

Ужас: Стана ясно защо софиянец уби жена си снощи с особена жестокост

Лекарите само констатирали смъртта на жената, а съпругът убиец бил транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние, тъй като направил опит да се самоубие с газов пистолет и с нож, пробождайки се в сърцето и опитвайки се да среже вените си.

От държавното обвинение уточниха, че 48-годишната жертва и съпругът й, който й е връстник, са били разделени. В къщата, където е извършено убийството, Светла е живяла на квартира.

Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост - на жертвата са нанесени множество травматични увреждания в областта на гърдите и главата. Установен е и мотивът за убийството – ревност.

Разследването продължава, а за живота на извършителя се борят лекарите в "Пирогов".  Според сина на жертвата родителите му отдавна се били в тежък конфликт.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!