Две мулета телефонни измамници бяха арестувани с 6800 лева при акция на на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР – Стара Загора и В елико Търново, колегите им от РУ-Казанлък и сектор "Измами" в Главна дирекция "Национална полиция". Това съобщи МВР.

Мъжете - на 29 и 54 г., били задържани на 3 август около 21:30 часа в хотелска стая във Велико Търново. В нея са намерени и иззети 4 мобилни телефона, парична сума от 6800 лева и голямо количество златни накити. Според първоначалните данни парите и златните накити са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен.

Двамата мъже са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена на 6 юли в Казанлък, за която в полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната.


Мъжете са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния. 54-годишният мъж е задържан под стража, другарят му е пуснат под гаранция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!