Кутия с дарения бе открадната в Казанлък. В нея е имало събрани над 500 лева. Парите са събирани за лечението на Зара Халачева. Тя страда от бъбречна недостатъчност. 

Майка е на 15-годишно дете. Кражбата е станала в центъра на града. Една от кутиите била поставена в заведение, чийто служители са възмутени от случилото се. Те, заедно със стотици казанлъчани, са съпричастни към събирането на средствата, които трябва да бъдат събрани за трансплантацията на жената в чужбина.

Кутията изчезнала в събота, след края на работния ден. „Тъкмо си тръгвах от работа. Крадецът беше в заведението. Хората тук го познават. Издебнал е подходящ момент – вижда се как се оглежда, взема кутията и си тръгва. Колегите са сигнализирали в полицията в момента, в който са  разбрали за кражбата”, заяви е ефира на „Здравей, България” Кирил Димитров, който е служител в заведението.

Крадецът е разпознат като Карло – криминално проявен мъж. Лежал е в затвора и за убийство. От полицията заявиха, че той е установен, но все още не е задържан, защото се укрива. Обявен е за общодържавно издирване.