27-годишен криминално проявен бургазлия вдигна на крак ченгетата в Бургас, след като подкара бясно в насрещното лекия си автомобил „Мерцедес”.


Екшънът като от „Бързи и яростни” се разиграл в малките часове на нощта на 14 юни. Около 3.50 часа в района на бул. „Тракия” в Бургас, полицаи от Второ Районно управление – Бургас забелязали „Мерцедес”, с бургаска регистрация, движещ се с висока скорост и в насрещното пътно платно.

 Въпреки подадените светлинен и звуков сигнал, автомобилът ускорил скоростта си и се отправил в посока от ул. „Проф. Яким Якимов” – кръговото кръстовище на „Метро” - кв. „Ветрен”.

След кратко преследване автомобилът е спрян на бензиностанция „OMV”, като е установено, че е управляван от 27 годишен криминално проявен бургазлия, с когото се придвижвала и 25 годишна бургазлийка.

Констатирано е, че шофьорската книжка на бургазлията е изтекла. Водачът е изпробван за употреба на алкохол / като дрегера дал отрицателен показател/, но отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.