Полицията установи джигита, карал с 280 км в час луксозна кола за над 100 000 лв. по улиците на Велико Търново преди две вечери около 18 часа, пише "Борба". Според източници на изданието той е на 31 г. и се казва Николай К. Мъжът живее в старата столица, но семейството е със столична регистрация и се занимава със сериозен индустриален бизнес.

От полицията нито отрекоха, нито потвърдиха тази информация, защото мъжът бил привикан с призовка да даде обяснения и да се установи със сигурност дали е карал автомобила си.

Наглият шофьор изби комплексите си и се похвали в социалната мрежа Facebook как фучи с 280 км/ч по булевардите из Велико Търново, а след това излиза от града. Джигитът е пуснал видеоклип, озаглавен „Уникален български тунинг GT-R I 900 к. с.“, който е заснет от негов спътник в колата. От видеото става ясно, че автомобилът е току–що тунингован и крие 900 коня под капака. Шофьорът профучава и на няколко червени светофара по бул. „България“, а спътникът му нарича преминаващите пешеходци „ненормални”. През цялото време в автомобила кънти бясна чалга, надута до дупка. Постоянно се показва нарастващата скорост, която в един момент стига 280 км/ч. Клипът беше разпространен във Facebook страницата Tuning.BG.

По чудо жертви и пострадали от демонстрацията в най-пиковия час няма. Странно е обаче как колата не е била засечена от полицейска кола или от видеокамера, а е трябвало МВР да се сезира от социалните мрежи.

Преди три години подобна фиеста разигра 23-годишен от Поликраище, който кара тунингованото си пежо с над 230 км в час. След година размотаване прокуратурата внесе срещу него обвинителен акт, но накрая той бе глобен само с 1500 лева, защото преди се разкая и се извини в социалните мрежи и пред съда. Младежът имаше зад гърба си над 20 пътни нарушения преди наглото шофиране и показване на среден пръст в клипа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ