Криминално проявен мъж от Поморие е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление, след като е установен от пловдивски криминалисти в момент на притежание на голямо количество наркотични вещества.

Мъжът е проверен на оживен булевард в областния град, малко след 21.30 часа на 14 април. Служителите на реда разполагали с оперативна информация, че лицето търгува с дрога.  

При вида на униформените 27- годишният мъж от крайморския град побягнал и изхвърлил в близко улично кошче за боклук хартиена торба с бяло вещество на бучки и прах.Установено е, че откритото съдържимо е амфетамин с тегло близо половин килограм. След кратко преследване мъжа, който е с множество криминални прояви по линия наркоразпространение, е задържан.

В хода на  продължилата операция по линията са извършени  процесуално следствени действия и в още две населени места. Извършени са претърсвания на  автомобили, къщи,  апартаменти, стопански постройки и гаражни помещения, находящи се в хасковското село Родопи и подбалканските градове Карлово и Сопот.

Криминалистите разполагали с информация, че  46 годишния криминално проявен Мирослав Г. от Сопот разпространява марихуана и предприели действия по разследване откъде се снабдява с нелегално продаваната стока.В помещения, снабдени с вентилационна инсталация и рефлекторни лампи в село Родопи са открити 116 добре отгледани растения коноп, повечето от които със съцветия и с височина около 60 см, засадени в саксии.  Задържан е и неговия съучастник- 60 годишнния Георги С. жител на село Родопи.

Лицата, които са организирали криминалната дейност, свързана със забранено отглеждане на растения, предназначени за продажба на наркопазара са задържани за срок до 24 часа. Разследващи продължават работата си по двата случая по указания, дадени от Окръжна прокуратура Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ