Пияният водач, който вчера прегрази трима души, единият от които почина, направил истинска касапница. Това заяви племенник на загиналия в ефира на Нова телевизия.

„Това просто е било касапница!  Предумишлено убийство! Човекът е дошъл, засилил се е с колата си и буквално е помел тримата души. Върнал е назад и прегазва втори път”, коментира Георги Георгиев.


Хората в селото са прекарали безсънна нощ.

Те разказват, че мъжът е прегазил пешеходците не един, а два пъти. След като минал през тях, дал на заден и минал още веднъж през пострадалите. 

„Прегазил е майка ми, баща ми и е тръгнал наред да прегазва и другите, но му попречила една врата и оградата. Иначе той да е пребил още десетина човека”, каза Илиан Богданов – син на загиналия мъж и тежко пострадалата жена.

"Не сме направили нищо на този човек. Като чух какво е станало с брат ми, веднага дойдох. Добре, че не беше тук този, че щях да го убия", признава братът на загиналия. 

Хора от махалата разказват, че прякорът на убиецът е бил Шумахера. 

Едната пострадала е със счупен крак по последна информация.

Шофьорът е задържан.

БЛИЦ припомня, че трагедията се разигра навръх празничния 8 март в Бяла Слатина. Водачът минал поне 40 километра от селото, в което живее до града, в който заради домашно насилие от него избягала жена му.

Той дори имал ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга, но я пренебрегнал.

На улицата в Бяла Слатина връхлетял с висока скорост и буквално помел трима души – случайно преминаващ по улицата мъж, който починал на място и две жени, които вървели с него. Очевидци твърдят, че мъжът бил изключително агресивен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!