Световните медии гръмнаха с новината за жестокото убийство на Виктория Маринова. Почти всички отразяват случая, описвайки изключителната бруталност на престъплението.


"Убиха TV журналистка в българския град Русе", съобщава Гардиън, позовавайки се на днешната информация, разпространена от полицията в дунавския град. Изданието цитира и реакцията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, която разпространи следното изявление:

Представителят на ОССЕ по въпросите на свободата на медиите Харлем Дезир осъди убийството на Маринова в социалната мрежа „Туитър“: "Шокиран от ужасяващото убийство на разследващата журналистка Виктория Маринова в # България, спешно призовава за пълно и задълбочено разследване. Маринова е административен директор на малката телевизия TVN, базирана в Русе и наскоро стартира ново разследващо предаване, наречено "Детектор"."

BBC публикува ужасната новина за убитата телевизионна водеща Виктория Маринова, в която се съобщава, че журналистката е извършвала редица разследвания.
 


"Телевизионен журналист е брутално убит в северния град Русе, каза прокуратурата в неделя, за случай, който предизвика международно осъждане", предаде и AFP. Агенцията цитира колеги на Виктория, които признават: "Ние сме шокирани. Никога не сме получили никакви заплахи - насочени към нея или към телевизията." В информацията се подчертава, че въпросният колега е пожелал анонимност при условие за анонимност, като добавил, че той и колегите му се страхуват за тяхната безопасност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ