Трима маскирани нахлули в дома на жена в Каранци във вторник малко след 20 часа. Тя била сама по това време и след заплахи бандитите завързали ръцете и краката й с колан.
 

След това започнали да питат за пари, но като не получили отговор, преровили цялата къща. Грабителите успели да задигнат над 100 грама златни накити и намерили 150 лева, пише "Борба". 

Открили и законния пистолет на мъжа на младата бизнес дама и го взели. След това си тръгнали и по-късно жената успяла да се отвърже сама и да се обади на тел. 112 за помощ.

Още същата вечер и вчера целият район бе пълен с полиция, но бандитите още не са установени. Разследването се извършва от криминалисти в Областната полиция и под ръководството на Окръжна прокуратура.

Работи се по всички възможни версии за наглия грабеж –от личен мотив до случаен избор на къщата, която е най-голямата и луксозна в селото.

Семейството държи един от ресторантите в Полски Тръмбеш, но живее в Каранци. Според полицейската статистика в община Полски Тръмбеш от доста време няма подобен грабеж.