63-годишен таксиметров шофьор бе открит мъртъв на пътя между Разград и село Дянково. Заподозреният за убийството в Разградско се прибрал в града със случайно преминаващ в района на престъплението автомобил. Мъжът бил забелязан от шофьорка, която се оказала в района. По-късно беше задържан заподозрян за убийството, а през годините престъпленията срещу таксиметровите водачи са много, като смъртните случаи и агресията преобладават.

Драгомир Петков, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат отбеляза в студиото на "България сутрин", че е нужна промяна в нормативната уредба, тъй като сега кражбата на оборота се води маловажно престъпление, защото сумите не са много големи.

"Ние търсим съдействие. Като ни се потърси мнение, сме готови да го дадем. Поради обезличаването на професията браншът е набутан в ъгъла, без внимание", каза Петков.

Колегата му Малин Господинов пък допълни, че въведените паник бутони преди време са бутафория и таксиметровият бранш настоява за такива, но свързани директно с телефон 112. По думите му темата "Сигурност" в тяхната работа е доста слабо засегната.

"Нападението на работното място в нашия случай не го третира законодателството. Те не го третират като наше работно място. Законодателят не е предвидил такова нещо, а ние возим всякакви хора", отбеляза още Господинов пред Bulgaria ON AIR и допълни, че водачите срещат голямо неразбиране от институциите.