Какво е да заколиш жена си и да я свариш в казан за ракия? А после да удушиш баща си и да го заровиш в градината? Що за човек трябва да си, за да накълцаш млада жена 77 пъти с нож? Или да прободеш приятелката си в сърцето, да прескочиш трупа й и да избягаш? И още - способността да убиваш хладнокръвно и сам да заравяш труповете в гората. Те са извършители на някои от най-гадните неща на земята: изнасилване, канибализъм, некрофилия... За бруталните килъри може би това е мисията на живота им.  И съвсем не всички свършват в затвора, нито са екзекутирани. 

В историята на България има няколко масови убийства, които с жестокостта си са шокирали цялата нация. Ето топ 10 на най-бруталните от тях. 

1. Жоро Павето, наричан още българския Джак Изкормвача, е сериен изнасилвач от квартал Коньовица, действал в София през 1968 г. 
За няколко месеца са извършени 6-7 изнасилвания, като нападната жена на 69 години умира в болница. Прякорът Жоро Павето идва от намереното паве, увито в носна кърпа до една от потърпевшите. 

2. В началото на 1970-те години се появява нов изнасилвач, известен като Жоро Павето Втори, който извършва 10 изнасилвания и двойно убийство. През 1975 г. е заловен извършителят Георги Йорданов и осъден на смърт чрез разстрел. 

3. Един от най-жестоките касапи  е Сократ Алберт Киршвенг. Той е 55-годишен, нисък на ръст, с лек недъг в едното рамо. От външния му вид струи благост и смирение - няма и следа, която да е типична за един злодей. Отегчен от трите си жени, той решава да се отърве от всички, с които е имал връзка, като ги убива. Прекарва 17 години зад решетките, но после излиза от затвора и явно не съжалява за постъпките си. 

4Недялко Димитров-Момата - осъждан повече от 20 пъти. В досието му присъстват над 5 убийства, фалшифициране на документи, кражби на автомобили и грабежи. Влизал е в затвора многократно, не е съжалявал за убийствата и ги приема като своя мисия. 

5. Михаил Лещарски – известен като Убиеца от пещерата. Лещарски е живял в пещерите на Врачанския Балкан и две години се е укривал от правосъдието. Повече от половината му живот преминава в затвора. В списъка с престъпленията му има присъди за стотици кражби, десетки грабежи и едно изнасилване - на собствената му майка. Подозират го за четири убийства, но е осъден само за едно от тях. 

6. Людвиг Толумов и Иван Серафимов - Сладкото, са извършители на редица убийства и грабежи. Едно от най-бруталните им безчинства е с двойката Руждие и Севгин – изкарали ги от собствения им автомобил, мъжа убили почти веднага, а жената била изнасилена и наръгана 8 пъти, оцеляла е по чудо. 

7. Димитър Харакчиев е бизнесмен. Има заведение, 3 магазина и заедно със свой съдружник държат борса за млечни продукти. Всичко започва много прозаично. Задлъжнява с 20 000 лв. И тогава започват измамите и кражбите. По-късно, попада в затвора за кражби, а когато излиза, е готов да убива. Снабдява се с пистолет, от който по-късно умират повече от 2-ма души. 

8. На 2 март 1997г. в апартамента им в квартал „Гео Милев“ в София са убити мъж, жена и 4-годишният им син. За тройното убийство е обвинен 18-годишният Димитър К., който прави самопризнания и описва детайлно как е застрелял баща си, втората му съпруга и е прерязал гърлото на братчето си. 

9. Най-масовото убийство в България е извършено от 17-годишен ученик - Бранимир Д., който часове преди да нахлуе в общежитието, въоръжен с пистолет "Валтер" и финландски нож, гледа за пръв път филма "Кръстникът". На 25 декември 1974 г. в 20.45 часа в студентските общежития в кв."Дървеница" е извършено убийство на 6 студенти, а 10 са ранени. Двама от тях почиват по-късно. 

10. "Всичко, което искам, е сладко фрапе, хляб и дозата ми, и ще бъда добре", казва на гръцките полицаи българинът Сава Бакърджиев, който през май 2015 г. уби и сготви собствената си дъщеря - 4-годишната Ани. Думите му са в отговор на въпроса на служител на реда: "Разбирате ли какво сте извършили? Знаете ли какво казвате?". Смъртта на момиченцето разтърси цяла Гърция и се оказа най-жестокото престъпление от десетилетия в страната. 

Източник: standartnews.com