Бургазлията Тодор Николов Стаматов, на 57 години, току-що бе конвоиран до съдебната зала в Окръжния съд в Бургас, където след минути ще се гледа мярката му за неотклонение, предава Флагман.бг.

Стаматов бе арестуван с рекордно количество марихуана заради притежанието на 90 кг. Ченгета са открили цяла платнация в семейната му нива между село Бата и Страцин, а след това атакували дома му, където са намерили още мархиуана.

В досъдебното производство той е направил самопризнания, посочил е, че е използвал леката дрога, за да извлича лечебните й свойства и прави специално масло, което лекува различни онкологични заболявания. Тодор, който е пенсиониран моряк, дори сам показал на разследващите инсталацията си и къде държи марихуаната.

Според прокуратурата той е държал подобно количество с цел разпространение. Заради това ОП Бургас ще настоява за налагане на постоянна мярка "задържане под стража", а защитата ще пледира за по-леко наказание. Тодор е с чисто криминално минало, никога досега не е имал проблеми с органите на реда, имал е само няколко фиша за нарушения на ЗДвП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!