22-годишният Христос Митев от Любимец беше оставен в ареста от Свиленградския райнонен съд по обвинение в блудство и опит за изнасилване.

На 29 юни вечерта пияният Митев нападнал до басейна в Любимец 44-годишната жена. Тя била на семеен празник и излязла за малко до колата, когато върху нея връхлетял мъжът. Той я завлякъл в храсти до река Марица, където блудствал с нея 2 часа и се опитал да я изнасили, но не успял защото бил много пиян. Митев беше задържан от полицията на следващия ден.

Митев признава вината си и съжалява. Неговият служебен защитник адвокат Милена Николова – Славова е заявила пред Haskovo.info, че е пледирала пред съда по-лека мярка за неотклонение заради пълните му самопризнания, искрено разкаяние и че към момента на деянието е употребил голямо количество алкохол. Той е с чисто съдебно минало и постоянен адрес, където живее с бременната си приятелка, от която има още две деца.

В крайна сметка съдът го остави в ареста. Мярката подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд. Адвокат Николова – Славова заяви, че в петък ще има яснота дали нейният клиент ще обжалва.