Останки от нерегламентирано убит благороден елен са открити в автомобил, спрян за проверка в землището на габровското село Музга, район на Ловнорибарска дружинка – Гъбене, която е част от ЛРД -Габрово.
Екип от охранителното звено към Северноцентралното държавно предприятие е проверил джипа около 15.30 часа на 30 декември. В него са пътували три лица. В автомобила е установено извадено от калъф и сглобено ловно оръжие, прясно отрязана глава от благороден елен и раници, съдържащи месо, пише "Труд". Пътниците в автомобила са Стоян Минчев Иванов, Тодор Кръстев Русев и собственикът на превозното средство Цоньо Иванов Стоянов. Лицата притежават законно издадени ловни билети, членски карти, както и талони, част от разрешително за групов лов на дива свиня във въпросния ден. Ловът на благороден елен обаче се осъществява единствено с получено по надлежния ред индивидуално разрешително, каквото не е издавано на територията на ЛРД – Габрово за периода.

За случая незабавно са уведомени органите на реда към ОД на МВР – Габрово, както и Регионална дирекция по горите – Велико Търново.