Колата на извършителите на дръзкия грабеж на инкасо автомобил в Перник е с фалшиви номера. Проверяват се няколко версии по случая, както и дали има замесен вътрешен човек.


Както БЛИЦ съобщи, джипът, с който са избягали извършителите на грабежа в Перник, бе намерен опожарен над пернишкия квартал „Църква“, в близост до магистрала „Струма“, на около 10 км от мястото на въоръжения грабеж. Колата е черна и с фалшиви номера. Не е ясна собствеността ѝ, автомобилът е иззет от полицията и му се правят експертизи.

Междувременно охранителната фирма, чийто инкасо автомобил беше ограбен, обявиха, че съдействат на разследването и техният екип е станал жертва на организирана престъпна група, която се състои от тежък криминален контингент – четирима или петима души. Обявена е и награда от 200 хил. лв. срещу информация за извършителите.

Прецизно, бързо и тихо - така са действали четиримата обирджии в Перник. Не допускат вътрешен човек да е замесен, защото периодично ги тестват. Компанията дава за награда 1/5 от задигнатата сума, но само за достоверна информация.

Грабежът е станал посред бял ден, малко след като касите затворили. Пълната с оборотни пари кола на инкасото била паркирана извън обсега на камерите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ