Двама полицаи от Пловдив са пострадали, след като са били нападнати от семейство цигани с камъни и прътове. Това е станало по време на изпълнение на служебните им задължения, научи БЛИЦ от свои източници. 

Снощи, около 23 часа, ченгетата били изпратени по сигнал в Шекер махала, където Радка -  майка на 16-годишно момиче, се оплакала, че преди часове дъщеря й излязла заедно с приятеля си Стефан и от тогава нито се е прибрала, нито си вдига телефона.

Радка споделила още пред униформените, че двамата млади се обичат и предположила, че момичето се намира в дома на Стефан. Тя придружила полицаите до къщата на момчето, където ченгетата тропали дълго, но никой не им отворил. 

След известно време вратата се открехнала и се появила 39-годишната майка на кандидата за жених - Сийка А. Полицаите обяснили за какво я търсят и попитали къде е Стефан, но Сийка видимо пияна и много агресивна се развикала, че нито знае къде е синът й, нито кога ще се прибере. 

Циганката силно лъхала на алкохол. 

Докато се разправяла с полицаите все повече повишавала тон и в този момент от дома й излязъл съпругът й Миленко. Той започнал да псува и да гони полицаите и ставал все по-агресивен. Също бил пиян. 

Въпреки предупрежденията на ченгетата да се спре. Миленко грабнал камък от земята и го хвърлил срещу един от полицаите с все сила. Камъкът улучил в устата единият униформен. Другият полицай се опитал да задържи Миленко, но в този момент Сийка ударила няколко пъти с прът в главата и гърба колегата на пострадалия униформен. 

Двамата пияни и нагли цигани са били арестувани, след като на помощ дошли и други полицаи. Пострадалите са били откарани в спешна помощ. Единият е прегледан в лицево-черепна хирургия и има 4 шева в областта на устата, а на другият е направен скенер на главата заради множеството удари. 

Полицаите са изписани за домашно лечение. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ