Двамата мъже, обрали къщата на Владимир Димитров - Майстора, излязоха на свобода. Причината е, че изтече законовият 8-месечен срок, в който те могат да останат в ареста без да е готов обвинителния акт срещу тях.

13-те платна изчезнаха от къщата на наследниците на Майстора на 27 декември миналата година. Един от извършителите застана пред Нова тв и призна нещо скандално.

Антон Антонов е рецидивист. Не си спомня колко пъти е попадал в затвора за кражби. Помни обаче в детайли как и защо е попаднал в къщата на наследниците на Майстора. 

Твърди, че е имал поръчител. "Той каза, че ще ни даде 5000 лева за картините", казва той.

Получих инструкции да взема картини, рисувани с маслени бой и подпис. Не трябваше да има охранителна система, но трябвало да влезем през точно определено място.

Ние влязохме през прозорез с две крила. Почнахме да откачаме картините. Общо взехме 13 или 14 картини. Поръчителят ми обаче каза, че картините били фалшиви, че не ставали за нищо. Накрая ми даде 2 500 лева и то с голям зор, казва Антон.

"Ако знаех, че картините са толкова скъпи, щях да вляза да си ги взема, но не на тия пари! Ми поне 100 000 лева щях да си взема без да се пазаря", призна си човекът пред телевизионната камера.