Неприятен инцидент изправи на нокти жителите на асеновградския квартал „Долни воден”, както БЛИЦ вече писа. 17-годишен младеж, без шофьорска книжа, с чужд мотор, блъсна с висока скорост 40-годишна жена.


Пострадалата е в кома. След удара младежът, на когото това не му е първото нарушение, избягал от мястото на катастрофата. По-късно се опитал да прикрие случилото се, информира Нова тв.

„Не за първи път този младеж, на 17 години, попада под ударите на закона. Вече четири пъти е бил глобяван с акт за установяване на административно нарушение и впоследствие наказателни постановления за това, че управлява мотор без книжка”, посочи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Попов посочи, че младежът е осъждан вече два пъти. „Липсата на адекватно наказание е изиграла ролята да се достигне до този фатален инцидент.

Неслучайно главният прокурор предложи пакет от експертни мерки, включително и законодателни, свързани с пътнотранспортните произшествия”, допълни той.

Поради факта, че момчето е непълнолетно наказанието му ще бъде редуцирано. „На него и на лицето, което му е предоставило мотора, знаейки, че е неправоспособен и осъждан се предвижда наказание от две до десет години лишаване от свобода. С оглед на непълнолетието ще има намаляване”, обясни окръжният прокурор.

Ще бъде поискано постоянно задържане на момчето и на предоставилия му мотора.