Пуснаха под домашен арест мъжа, който e обвинен, че е прострелял смъртоносно свой съсед в Лисец. Инцидентът стана миналия петък. 

Задържан беше 59-годишният председател на местната ловна дружинка. В понеделник той излезе от ареста заради тежко здравословно състояние и след протест на негови поддръжници пред съда в Ловеч, съобщава Нова телевизия. След двучасово заседание Окръжният съд в Ловеч остави под домашен арест 59-годишният Валентин Василев. Мъжът е обвиняем, че е прострелял смъртоносно свой съсед, на когото направил забележка за силна музика. Мярката, която се гледа в понеделник следобед бе съпроводена от своеобразен протест.

Близки, както и непознати на задържания Валентин Василев, обсадиха Съдебната палата в Ловеч. Сред тях бе и свещеникът на село Лисец – отец Любомир, който не познава лично задържания, но подкрепи действията му.„Не става дума за преднамереност. Убийството само по себе си е нещо много тежко. Ако нашата армия и полицията нямат оръжия, с които да бранят сигурността на страната – беззаконието ще вземе връх”, посочи свещеникът.

Валентин Василев влезе в съдебната зала с белезници и думите: „Невинен! Не съм искал да убивам никого”.

Защитата на 59-годишният мъж изтъкна, че Василев е в много лошо здравословно състояние – диабет, артроза на крайник и порезна рана на ръката от нож от нощта на инцидента. След двучасово заседание съдът определи Валентин Василев да дочака делото под домашен арест.

„Не съм застрелял нарочно човека. Той просто искаше да влезе в къщата ми, при детето ми. Това беше самоотбрана. Те са такива, днес да изкараме някой лев, да го откраднем, похарчим и да изпием ракията и пак същото”, каза Валентин Василев.

Обвинението на мъжа е за умишлено убийство. Семейството на задържания вярва, че истината ще излезе наяве.

Прокуратурата обмисля дали да обжалва решението на съда. „Ще се запозная по-подробно с мотивите, които той изложи и ще взема решение. Имаме срок от три дни”, каза наблюдаващият прокурор Кирил Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ