Без документи. Невъоръжен и готов да се върне в затвора. Джок Полфрийман говори в ефира на Нова тв през първия си ден на свобода. Той обяви готовност доживотно да изплаща кръвнината. Сумата била над 1 милион лева.  

"Съжалявам за смъртта на Монов. Не ми беше това целта на участието ми в тази битка. Целта беше да спася някой, а не да отнема. Не помня убийството на Монов. Това не означава, че се отричам от отговорност", каза с усмивка на уста убиецът от Австралия.  

Джок се жалва, че все още не чувства свободата, така както трябва.

"Не е точно свобода. Днеска чух че полицията е обходила адреса, на който съм бил регистриран. Но аз бях излязъл, за да говоря с журналисти. Не искам журналисти да снимат къде живея. Става въпрос за моята безопасност. Не се страхувам, но все пак трябва да взимам предпазни мерки", жалва се Джок. 

Полфрийман пизна, че се страхува да не бъде наказан "от  тези хора, които са направили срамотата по време на мача с Англия". 

Австралиецът призна, че вече не се движи с нож. Но той може би трябвало да казва, че се движи с хладно оръжие, за да не бъде нападнат от агитки. 

Приятели на убития студент Андрей Монов заявиха, че не са го видели да се разкайва. 

Приятелите на Монов са гневни и определят случая с Джок Полфрийман като история с предизвестен край.