Голото тяло на жената било открито от нейния интимен приятел, който се върнал от командировка. 


Според предварителните данни, Екатерина е била удушена от 36-годишен неин приятел, с който тя в миналото, вероятно, е имала интимни отношения. 

Убиецът също ѝ отрязал пръста, за да разблокира смартфона ѝ и да отстрани кореспонденцията им с интимен характер. 

Съхраняването в дома на убитата няколко милиона рубли той оставил непокътнати, макар в миналото да ѝ е искал пари назаем. 


Фото  Соцсети

Екатерина е родом от Лесново. Момичето е завършило Санкт Петербургския технологичен институт, а след дипломирането си останало да работи като старши преподавател. 

В социалните си мрежи тя е публикувала полезна за студентите си информация, шегувала се е на учебна тема, подкрепяйки своя хумор с мемета. 

Фото  Соцсети

Освен това, стройната дългокоса преподавателка е подработвала като моделка, участвайки във фотосесии. Снимки от тях тя е споделяла в профилите си в мрежата. 

Идеалният грим, изразителният поглед, блестящите букли - момичето е впечатлявало не само с ум, но и с външни данни. На страницата си в руската социална мрежа "ВКонтакте" тя е публикувала фрази, с които я описвали нейните познати: "Ти си момиче, за което всички мечтаят", "Ти си безупречна и безпогрешна". Преподавателката също отбелязва, че вярва в неслучайните случайности и в своя късмет. 

Също е писала как трябва да изглежда идеалния за нея мъж. 

"Колкото и да е силна една жена, тя чака още по-силен мъж. Не за да ѝ ограничава свободата, а за да ѝ даде правото да бъде слаба", пише Екатерина. 

Фото  Соцсети

По данни на следствието, заподозреният вечерта на 22 октомври, намирайки се в апартамента на жертвата, на почвата на лична неприязън задушава въпросната. 

След това ѝ отрязва пръста на дясната ръка, за д използва мобилния ѝ телефон с цел укриване на извършеното престъпление. 

Заподозреният е задържан. Той е геймър, автор на видеоканал за компютърни игри. В апартамента на задържания е открит отрязания пръст на жертвата. 

Превод и редакция: БЛИЦ