Окръжният съд във Варна остави в ареста задържаната за убийството на баща си в село Доброплодно, съобщава "Фокус".

Елеонора Манолова заяви в съдебната зала, че иска съдът да я освободи за една седмица на село. Тя увери, че няма да направи нищо и иска да си отиде, за да си вземе помощите до 18 декември.

По данни на прокуратурата обаче жената не работи и се е издържала от пенсията на покойния си баща. Освен това се е хранела от домашен социален патронаж, който е получавал той. В съдебната зала стана ясно още, че Елеонора и баща ѝ са живеели в крайно лоши условия. Тя има и две деца, за които обаче не се е грижела.

Жената е привлечена под отговорност на 30 ноември. Убийството е станало на 28 ноември в село Доброплодно, община Ветрино. В съда днес тя заяви: „Всичко съм казала на адвоката и на полицаите, исках да се предпазя от баща си".

Елеонора е умъртвила баща си Стоян Манолов, като му е нанесла удари с нож. По нейна информация той е опитал да я удари с дърво, а тя се е защитила.

Жената е неосъждана до момента и няма криминални регистрации. Тя има лека форма на олигофрения и няма работа или постоянен доход. Епизодично е получавала по 40 лева месечно за дейности по почистване в кметството.

Съдът не уважи искането на служебно назначения адвокат Валентин Вълчанов, да бъде пусната под домашен арест. Елеонора може да обжалва днешното решение на 10 декември пред Апелативния съд в града.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ