Учителка получи забрана да работи в училища до края на живота си заради обвинения, че тя многократно е правила секс с непълнолетно момче. 


32-годишната Валерия Костадони от Маями вече не може да преподава в щата Флорида, след като правата ѝ бяха отнети от министерството на образованието на САЩ. 

Бившата преподавателка се съгласи да предаде доброволно своя сертификат в рамките на административно разследване, отделно от криминалното разследване срещу нея, по което тя вече е обвинена. 

Жената е обвинена в това, че е имала двегодишна връзка с ученик, която е започнала, когато момчето е било само на 15 г. 

В резултат на разследването, продължило три месеца, Костадони е била арестувана по обвинения в развращаването на дете, ненавършило 16 години.  

Според полицията бившата шефка на департамента по езикови изкуства в Специализираното училище за изкуства на Маями е правила секс с тийнейджъра в училището и поне четири пъти в дома си. 

Полицията е започнала разследването, след като ученикът признал за връзката с даскалката. 

По думите на момчето, Костадони му е правила орален секс "много пъти" в класната стая. То също разкри, че двамата са правили още секс в колата ѝ и в дома му. 

Ученикът, който по време на ареста вече е бил на 17 години, твърди, че връзката им е била по взаимно съгласие. Според съдебните документи, Костадони се е признала за виновна в утежнено насилие над деца, като останалите обвинения срещу нея са паднали в рамките на споразумение с прокуратурата. 

Така учителката бе осъдена миналия февруари на две години домашен арест, както и на осем години пробация.   

Превод и редакция: БЛИЦ