53-годишен изверг от кочериновското село Бароково изнасилвал в продължение на месеци родната си дъщеря, която е едва 15-годишна.

Методи Йорданов е привлечен като обвиняем, че за периода от 04.09.2019 г. до 17.01.2020 г., в условията на продължаващо престъпление, включително и с употребата на сила, се е съвкупил или е правил опити да се съвкупи с непълнолетната си дъщеря, пише "Монитор".

Оказва се, че мъжът в продължение на месеци тормозил дъщеря си, като до разплитането на зверството се стига, след като лелята на момиченцето подава сигнал в полицията. Предполагат, че през цялото време майката на детето е знаела, но не е направила нищо, за да защити дъщеря си.

„Това семейство живее в семейната къща на жената на Методи – Дафинка. Тя е останала в наследство от баща й. Имат четири деца, но 15-годишното е най-голямото. Доста е развито за възрастта си и явно заради това този човек е решил да се възползва от нея“, коментираха жители на село Бараково, които са потресени от случилото се.

Методи и съпругата му Дафина се препитават като работят в различни частни стопанства като кравари. Децата им посещавали училище, но не постоянно.

„Доколкото знаем те получават и помощи, но и двамата работят. Методи доста често пиеше и е възможно това да е правил с дъщеря си на пияно, не че го оправдаваме. Дано получи сериозна присъда и да не се весне тук. При нас няма място за подобни хора“, категоричен е и кметът на селото Стойчо Стойчев.

Междувременно във вторник Районният съд в Дупница, председателстван от съдия Ели Скоклева взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Методи Йорданов.

„Съдът, като взе предвид доводите на прокурора, защитата, изявленията на обвиняемия и събраните в хода на досъдебното производство доказателства, счита че са налице предпоставките на чл. 63, ал. 1 от НПК за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Обвинението е за две тежки престъпления срещу половата неприкосновеност извършени срещу непълнолетно лице. Налице е и опасност да се укрие предвид, че постоянния и настоящия адрес са различни от този, на който живее в момента“, посочи по време на съдебното заседание съдия Скоклева.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Методи е осъждан многократно за кражби. В Бараково също твърдят, че често посягал на дворовете на хората, особено през летните месеци.