Сексологът и специалист по семейни отношения Маргарита Христова, която 15 години изучавала ефекта на изневярата от страна на жените при липса на постоянен секс със съпруга, всъщност е руска лекарка - Ладыгина Елена Антоновна, която работи в клиниката “Витромед” и е акушер-гинеколог (вдясно е снимката на истинската лекарка в Русия, а вляво тази от рекламата), пише Труд бг.

В интернет обещават чудеса от приема

Руски лекари се представят за български специалисти, които препоръчват продукта

Няма връзка с търговеца

Измама с хапче за възстановяване на потентността на мъжете обикаля интернет. Схемата е позната и от предишни заблуждаващи реклами на лекарства и хранителни добавки от всякакъв тип.


Измамниците крадат снимки на лекари от чужбина или правят изцяло нов образ чрез програма за обработка на снимки и ги представят за български лекари, специалисти, които рекламират продукта и го препоръчват от свое име.

Възможност за връзка с търговеца няма, освен формуляр, в който да въведете телефонния си номер и с вас да се свърже оператор от компанията, която отговаря за поръчките на медикамента.

Измамната реклама е на лекарствения продукт Potencialex, който според информацията в сайта “повишавал нивото на тестостерон в кръвта на мъжа, като по този начин ефективно възстановявал потентността”.

Жертвите на рекламата са отчаяни мъже, които имат проблем с потентността и биха закупили продукта, без да проверят дали той наистина е безвреден и рекламата е достоверна.

В информацията има и непредставително проучване без източник, което отново създава съмнения дали тази статистика е достоверна. “97% от съпругите след 40-годишна възраст смятат изневярата за оправдана, ако съпругът има проблеми с потентността.

Това е заключението от анонимно проучване сред български жени на възраст над 40 години, чиито съпрузи имат проблеми с потентността.

Изводът напълно съответства на изявленията на сексолозите, направени по-рано - “сексуалната импотентност при мъжете почти винаги подтиква жените към изневяра и е най-честата причина за развод в предпенсионна възраст”“.

Лекарите обещават и “цялостно възстановяване на потентността след прием на таблетките, както се е получавало през младостта”.

Както споменахме, лекарите от рекламата съществуват, но не с посочените имена, тъй като снимките им са откраднати.

Сексологът и специалист по семейни отношения Маргарита Христова, за която пише, че 15 години изучавала ефекта на изневярата от страна на жените при липса на постоянен секс със съпруга, всъщност е руска лекарка - Ладыгина Елена Антоновна, която работи в клиниката “Витромед” и е акушер-гинеколог. А снимката на уж главния уролог на СМБАЛ по урология д-р Юлиян Георгиев е на Александр Леонидович Асеев, който е професор в университет в Новосибирск.

Във фалшивата реклама се споменава Столичния изследователски институт по урология, където именно бил разработен препаратът. Такъв институт не съществува, показа наша проверка.

Според фалшиви отзиви:

Баби уж „се хвалели“ от ефекта

Препоръчвали го за пенсионирани мъже

“Задръжките също са паднали”, хвали се търговецът.

“Четох по-подробно за таблетките на този уебсайт. Впечатляващо! За пенсионираните мъже това е изключително полезно. Подпомага производството на тестостерон, който предпазва от стареене”.

Това гласи един от коментарите в сайта за реклама на препарат за възстановяване на потентността под името на Павел. Коментарите най-вероятно са фалшиви, тъй като са почти еднакви, а профилите на хората са без снимка, единствено е изписано име.

“Напълно потвърждавам. Potencialex са супер таблетки. На 54 години съм. Напоследък почти нямам ерекция.

Появяваше се много рядко. Опитах много неща, за да я върна. Народни рецепти, хапчета, ходих много пъти на уролог. Единственото, което помогна, бяха тези таблетки. Веднъж седмично сексът вече е стабилен.

Освен това цялостно здравето ми се подобри от него, тъй като тестостеронът е полезен за тялото на мъжете”, пише Асен Бардаков.

В друг сайт, който също рекламира продукта, откриваме, че “хапчетата се радвали на широк успех на пазара за продукти за интимност”. Голяма част от клиентите не се свенят да споделят добрите резултати от него в мнения, отзиви и коментари.

Форуми, като “БГ Мама”, били пълни с високи оценки за действието на продукта. При това, те не са публикувани само от представители на силния пол.

Много жени с охота твърдят, че вече се радват на многократно по-силно удоволствие, а средството е направило партньорите им много по-издръжливи. Задръжките също са паднали! Повечето от пишещите по форуми, като “БГ Мама”, дори считат, че капсулите са улеснили простатната им дейност.

Продуктът е Dialine

Фалшив ендокринолог рекламира хапчета за диабет

Медикаментът премахвал захарта от кръвта

Д-р Янко Димитров всъщност е д-р Франциско Кархило.

Открита е и друга измама с фалшив ендокринолог, който рекламира хапчета за диабет. “Д-р Янко Димитров - български ендокринолог.

Днес той се смята за най-добрия специалист в страната в лечението на захарния диабет. Всички известни личности, страдащи от диабет, се опитват да се запишат за консултация.

При него идват и пациенти от Франция, Германия, Великобритания и други държави. Той е един от водещите ендокринолози в ЕС. Написал е 32 научни книги и има в библиографията си 3 пъти повече научни публикации в списания”, пише в сайта, който рекламира добавката Dialine, която уж премахвала захарта от кръвта.

Но всъщност такъв доктор не съществува. Снимката е открадната, а на нея е реален лекар - д-р Франциско Кархило от Италия.

Dialine бил “натурален продукт, който имал формула от билков букет за хармония в нивата на кръвната захар и енергичност”. “Това ставало благодарение именно на растителните съставки, използвани от производителя в състава му”.