По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа под стража шофьор, причинил смъртта на жена в катастрофа. При инцидента шофьорът е карал с 3, 65 промила алкохол, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

44-годишният Васил В. е бил задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд, с което е било уважено искането на Окръжната прокуратура. Мъжът е обвиняем за причиняване смъртта на жената, с която живеел, както и за средна телесна повреда на пътник в тежко пътно-транспортно произшествие след употреба на алкохол. Кръвната проба на Васил показала наличие на 3, 65 промила алкохол.

Пътният инцидент станал на 5 май тази година в кв. „Владиславово”. Васил и съжителката му били на пикник, където той употребил голямо количество алкохол. Въпреки това той качил жената и още един пътник в автомобила си. По време на движение изгубил контрол върху управлението на колата и се ударил в стълб на тролейбусното трасе. При удара на място е починала жената, която е на 52 години, а возещият се на задната седалка мъж  получил средна телесна повреда.

Васил В. вече е осъждан за причиняване на средна телесна повреда в катастрофа. През 2013 г. му е било наложено административно наказание – лишаване от право да управлява МПС за 2 години и глоба в размер на 2000 лева, след отказ да бъде тестван за употреба на алкохол.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ